LOADING

Type to search

4 x 10 minuutin pikkusuolaiset joulupöydän tähteistä

Itseään arvostavana viinimediana suhtaudumme kaikenlaisiin nautintoihin vakavasti. Kuten ruokaan. Ja sitten myös ympäristötietoisuus on tärkeää, joten yhdistimme nämä kaksi! Joulua on tavannut seurata aika joulun jälkeen, se omalaatuinen jakso siinä ennen uutta vuotta, ja jos ei siitä muuta tiedä niin ainakin sen, että jouluruokaa on syöty. Joka päivä. Aamupalaksi, välipalaksi, lounaaksi, ja vähän yöllä jääkaapin kelmeässä valossa.

Tässä siis 4 tapaa tehdä joulun tähteistä – tadaa – joulun tähtiä, ja tietysti viinisuositukset kylkeen. Koska meillä kuten varmasti teilläkin on parempaa tekemistä kuin pilkkoa juureksia ja mittailla jauhodesilitroja, menee jokaiseen reseptiin noin 10 minuuttia.

Ehkä vähän pidempään, jos testaa viinisuositukset jo siinä kokkaamisen ohessa.

1. Kannikkakrutongit ja rosollisosesekokeitto

Krutongit teet kas näin: leikkaa jämäleipä pieniksi paloiksi ja paista niin reippaassa öljyssä, että kohta on ameriikkojen iskujoukot paikalla. Laita suolaa, kunnes maku on hyvä. Kun ovat rapsakoita, ovat valmiit.

Rosollin muutat keitoksi lisäämällä sekaan kasvislientä (vesikin käy), kiehauttamalla ja soseuttamalla. Seko-osuus tulee siitä, että saat ihan luvalla lisätä joukkoon mitä ikinä tahdot, välipäivinä kun ei ole mitään sääntöjä. Kerma on klassikko, ja suola toki, mutta kokeile nyt ihmeessä jotain yllättävää. Pieni manteli?

Viinisuositus: Puolikuiva, pirteän hedelmäinen Gazzera Pinot Grigio Moscato Organic on syötävän suloinen ja juotavan maukas.  9.98 € / 0.75 l.

Gazzera Pinot Grigio Moscato Organic

2. Porkkanalaatikkopihvi

Lado porkkanalaatikko kulhoon. Pane sekaan pari kananmunaa (raakaa, hassu, ilman kuoria), sipuli (paloina), fiiliksen mukaan juustoraastetta ja suolaa ja pippuria. Paista. Lepää pari päivää.

Viinisuositus: Hurmaava, puolimakea Chateau Ste Michelle Riesling on tuoksultaan kukkainen ja suutuntumaltaan pirskahteleva. 13.49 € / 0.75 l.

Chateau Ste Michelle Riesling

3. Joulun joulukinkkuleipä

Noniin, älkööt tuomitko, itsekin ajattelitte tätä. Joululimppu, paksu kerros voita, mieltymyksellä makeaa sinappia ja siivu jääkaappikylmää joulukinkkua kahden tunnin välein varmistaa, että ihminen selviää aatosta tapaniin. Kunhan kinkkuleipävirta pysyy tasaisena.

Viinisuositus: Juuri kun luulit, ettei hommat voisi paremmaksi muuttua, haluaisimme tuoda tietoisuutesi tämän jalokiven: Penley Estate Echo Sparkling Pinot Noir on joulupöydän luotto-pinot, mutta australialaisessa versiossa siitä on tehty PUNAINEN KUOHUVIINI. Luit ihan oikein. Ja pullokin on pelkkää silmänruokaa. Ostoksille siitä, ja vähän äkkiä, koska tämä kannattaa tilata ajoissa! 15.90 € / 0.75 l.

Penley Estate Echo Sparkling Pinot Noir

4. Loh-iloiset tähtitortut

Nimellä on koskettava tarina. Näissä tähtitortuissa on nimittäin lohta ja ne tekevät iloiseksi, koska ovat rasvaa, suolaa ja hiilihydraatteja.

Tee kuten tekisit joulutorttuja, mutta koita olla laittamatta hilloa tai tomusokeria. Teet siis vaan tortut. Ja paistat. Ja sillä aikaa sekoitat tuorejuustoon tai vaikka smetanaan kaikki kalapöydän rippeet graavilohesta mätiin, ja siihen laitat, jäähtyneiden torttujen kohtaan-jossa-ei-pitäisi-olla-hilloa. Jos joulupäissäsi laitoit kuitenkin hillon, älä laita kalatahnaa. Seuraavalla kerralla sitten.

Viinisuositus: Jos tästä vuodesta ei muuta opi, niin sen, että roseeta pitää aina olla kylmässä. Mayu Rose on viini suoraan tähtien alta, Chilen Elquin laaksosta, ja sen runsashedelmäinen, suuntäyttävä maku ja juuri sopiva hapokkuus ovat kuin enkelikuoro voitaikinan ja merenelävien taustalla. Kunpa joulu ei loppuisi ikinä. 12.50 € / 0.75 l.

Mayu Rose

Liity Paras Viini -yhteisöön!

Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
Tags:
parasviini

Kiinnostaako viini ja asiat viinin vierestä?

Olemme parasta, mitä sinulle voi tapahtua.
Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
parasviini

Liity joukkoon

parasviini