“Appassimento-tekniikka korostaa ihan kaikkea viinissä – makuja ja aromeja ja eleganssia. Se tekee viinistä moniulotteista ja kompleksista mutta silti tasapainoista ja selkeää. Se pitää kokea itse”, Migliorati huokaa.
Flessati nyökkää ja lisää: “Appassimento-prosessiin kiteytyy kaikki, mikä on mielestäni olennaista viininteossa – intohimo ja oikeanlainen lähestyminen. Viinintekijä on läsnä viinin koko matkassa taimesta tynnyriin.”
Millaisina hetkinä Appassimento-viini on parhaimmillaan?
“Pitkänä, kylmänä talvena. Ota kiinnostava kirja, laita lempimusiikkiasi soimaan ja kata pöytään maustettua juustoa tai hyvää lihaa, kuten laadukasta salamia ja italialaista kinkkua”, Flessati kuittaa. Meidänlaisemme tyyppi.
Migliorati on samoilla linjoilla.
“Kuvittele kylmä päivä, lämmin takkatuli, pala hyvää juustoa ja lasi Appassimentoa. Siitä on unelmat tehty.”
Laitamme passin takaisin pöytälaatikkoon minne olisimme muutenkin laittaneet sen koska mihinkään ei voi nyt matkustaa ja lähdemme Alkoon.
Appassimento kuulostaa arvoiseltamme uudelta ikivanhalta tuttavalta.
Innostaako Appassimento? Haali hyllystä ainakin nämä: