LOADING

Type to search

Milloin viimeksi seikkailit chileläisessä erämaassa ja mullistit suomalaisen viinimarkkinan? 3 vinkkiä

Voitaisiin sanoa, että italialaisen Giorgio Flessatin innostus viineihin oli saatu verenperintönä pitkästä sukulinjasta viinintekijöitä.

Ura viinin parissa eteni perinteiseen tapaan: Flessati opiskeli viininvalmistusta kotiseudullaan ja työskenteli sitten jonkin aikaa Trentinon ja Emilia Romagnan alueilla. Maailma oli nuorelle miehelle auki, ja viininvalmistuksen salat houkuttelivatkin tämän ensin Ranskaan ja lopulta Australiaan.

Kaikki kuitenkin muuttui vuonna 1995, kun Flessati saapui ensimmäistä kertaa Chileen, Andien kupeeseen, piskuiseen Elquin laaksoon. 

Laakso oli pikemminkin erämaata, silmänkantamattomiin, joka jossain kohdassa muuttui tähtitaivaaksi. Ja siellä, missä ei ollut mitään, kantoi karu maa ainutlaatuisia rypäleitä, joillaisista Euroopassa ei vielä tiedettykään. 

Flessati otti asiakseen varmistaa, että vielä tiedettäisiin.

1. Saa pienimuotoinen pakkomielle Euroopassa tuntemattoman viinikulttuurin tuomisesta vanhan mantereen tietoisuuteen

Mutta se ei ollutkaan ihan helppo tehtävä, viinitilan perustaminen karuun chileläiseen erämaahan. Oli oikeastaan kaikkea muuta.

Flessati teki pohjatyötä vuosia, itse asiassa vuosikymmenen, ja koko idea alkoi tuntua kaistapäiseltä. Siellä sitä oltiin, yksin takamailla, tähtiin tuijottelemassa. Mutta palo kyti ja aavistus siitä, että käsillä oli jotain suurta. Kun palaset vain loksahtaisivat paikoilleen.

Lopullinen läpimurto tapahtui, kun Flessati sai avukseen serkkunsa, Aldo Olivierin. 

Suuri oivallus oli kokeilla kansainvälisten lajikkeiden viljelyä ainutlaatuisen haastavissa olosuhteissa. Flessatin osaamisen ansiosta uhkapeli kantoi tässä tapauksessa kirjaimellisestikin hedelmää, kun Andien askeettiset olot antoivat perinteisille lajikkeille aivan odottamatonta luonnetta. 

Tie kansainvälisille markkinoille ja maailmanlajuiseen menestykseen oli nyt auki.

2. Pyydä serkku apuun emmittyäsi 10 vuotta ja inspiroidu äärettömän karuista, mutta onnistuessaan palkitsevista olosuhteista

Ja toden totta, eivät ne kymmenen vuotta hukkaan menneet. Siinä linnunrataa katsellessa Flessati oli nimittäin ainakin ehtinyt todeta sen, että mitättömiä me ihmisetkin lopulta olemme arkaaisella kivipallolla ajelehtiessamme. Ja sen takia kun täällä jotain tekisi, tulisi se tehdä luonnon ehdoilla ja sitä kunnioittaen.

Vina Mayu -tila on perustamisestaan asti tuottanut viiniä sosiaalisesti ja eettisesti kestävällä tavalla – jo aikana, jolloin kestävä kehitys koettiin viinintuottajien keskuudessa turhana sanahelinänä ja tarpeettomana menoeränä. Jos Flessati tunnetaan tinkimättömyydestään viininviljelyn yksityiskohdista, pätee sama myös kestävään kehitykseen.

Kun kaksi päinvastaista maailmaa kohtaavat kestävästi, on lopputuloskin enemmän kuin osiensa
summa: Flessatin tapauksessa Andien rinteiden ankarien olosuhteiden ja italialaisen ammattiosaamisen yhdistämisestä syntyi täysin ainutlaatuinen viinielämys, joka on noussut vuosien varrella suomalaisten viininystävien suursuosioon.

Niin Elquin laakson miljoonien tähtien rinnalle nousi kokonaisen viiniperheen verran uusia.

3. Ole sosiaalisesta ja eettisyydestä kestävyydestä tinkimätön ja luo neljän tähden viiniperhe täydellisellä hinta-laatusuhteella

Liity Paras Viini -yhteisöön!Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
Tags:
parasviini

Kiinnostaako viini ja asiat viinin vierestä?

Olemme parasta, mitä sinulle voi tapahtua.
Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
parasviini

Liity joukkoon

parasviini