“Suomi on niin Riesling-hullu maa, että saksalaiset viinintuottajat ovat valmiita jopa valmistamaan erikoiseriä, jotka ovat räätälöity suomalaiseen makuun. Sinne se sitten oli mentävä, kun tässä noita viinejä tulee harrasteltua”, Riski toteaa.
Valehtelimme otsikossa hiukan, kun sanoimme, että lähdimme Saksaan, mutta henkisesti olemme todella mukana, kun Riski kertoo reissusta, jonka lopputulos ikään kuin yllätti jokaisen.
“Siellä sitä oltiin, muina koltiaisina rheinhesseniläisellä viinitehtaalla. Siellä kyllä tiedetään, että täällä Ritu uppoaa kansaan kuin vesi sieneen. Heittäydyttiin sitten ihan vaistojen varaan ja yhdistettiin useammasta erästä niin kutsuttu blendi, joka meidän mielestä passaisi juuri siihen suomalaiseen makuun. Että ensin etsittiin sopiva hedelmäisyys, sitten tuunattiin mineraalisuus kohdilleen ja niin edelleen. Emme oikein tienneet, mitä odottaa, mutta sattuikin sitten niin, että se meidän Riesling valittiin vuonna 2015 Viini-lehden vuoden parhaaksi hanavalkkariksi. Ilmeisesti osui jokin kohdilleen”, Riski tuumailee.
(Toim. huom. – viini, josta Riski puhuu, on hinta-laatusuhteeltaan kiitelty, ja meidänkin kiittelemä, Tausendhügel.)