LOADING

Type to search

Tags:

Raitis helmikuu on ohi ja tältä se tuntui – osa 3/3

Ja niin kuin hiekka tiimalasissa, on helmikuukin juossut läpi sormiemme ja tippunut suoraan lattialle, mistä sitä nyt sitten maaliskuussa siivotaan – mutta kuulkaa, viinilasi kädessä! Vai onko? Luehan päiväkirjan kolmas ja viimeinen osa loppuun niin saat tietää, tuliko päätökseensä Raitis helmikuu vai toimitus.

Päivä 19
Perjantai olisi siivouspäivä, mutta koska ulkona on niin kylmä että sattuu hengittää saati olla olemassa, olemme siivonneet hattuhyllynkin jo kolmeen kertaan. Ja on kuulkaa vain tietty määrä kertoja, kun siistin hyllyn voi siivota vielä kerran.

Päivä 20
UMK-finaali! Rakastamme Euroviisuja ja Euroviisu-kuohuvaa, mutta koska kyseessä on vasta UMK ja olemme pian olleet vuoden juhlatta, ei raittiuskaan juuri tässä konkurssissa tunnu. Eteenpäin, sanomme me lumessa, koska ei kai sinne seisomaankaan kannata jäädä.

Päivä 21
Tänään kiinnitimme monot oikein tiukasti jalkaan ja lähdimme hiihtämään. Mutta mistä ilman after-skitä tietää, että hiihtäminen on loppu? Jatkamme kai ikuisesti.

Päivä 22
Tietystikään emme hiihtäneet ikuisesti.

Päivä 23
Lähdimme yllättäen Lappiin! Omassa autossa ja ilman ihmiskontakteja, eli jo tämä riittäisi täydelliseksi lomaksi.

Päivä 24
Paljun kanssa sopisi hyvin valkoviini. Ja lohikeiton. Neljättä tuntia paljussa lionneena olo todella on kuin lohella keitossa, eli varmaan meidänkin kanssa sopisi hyvin valkoviini.

Päivä 25
Kuulkaa: lähtekää hiihtämään. Ottakaa aikanne. Katselkaa ympärillenne. Kompastukaa sauvoihinne. Kierikää alas pieni mäki. Nauttikaa elämästä sellaisena, kuin se eteen tulee.

Päivä 26
Toistaiseksi viimeinen raitis viikonloppu alkaa tänään ja kyllä se on paatuneimmankin viinitoimittajan sanottava, että eipä tämä nyt ihan hirveää ole ollut. Ensimmäisten päivien hankaluuteen voi nokkela löytää syynkin sanasta “paatunut”, mutta niin vain se vanhinkin koira oppii uusia temppuja.

Päivä 27
Maanantaina teemme tattirisottoa ja laitamme sinne oikeaa valkoviiniä.

Päivä 28
Olemme kotona. Ja mitä opimme? Ainakin sen, että kaikenlaisten sauvojen kanssa kannattaa olla erityisen varovainen, ja että sille on syynsä että olemme kirjoittaneet päiväkirjaa viimeksi kolmannella luokalla, ja että joskus jopa viinitoimittajan saattaa olla virkistävää pitää viinittelystä taukoa vaikka sitten parinkin viikon ajan. 

Jos ei muun takia niin ihan vaan siksi että voi. Kun kaikkea kannattaa kokeilla ainakin kerran, paitsi Sirpan kotiviiniä kahdestikin.

Liity Paras Viini -yhteisöön!

Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
Tags:
parasviini

Kiinnostaako viini ja asiat viinin vierestä?

Olemme parasta, mitä sinulle voi tapahtua.
Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
parasviini

Liity joukkoon

parasviini