LOADING

Type to search

Sekoita uusivuosi – kokosimme 5 x parhaat kahden raaka-aineen viinidrinkit

Uusivuosi on tänä vuonna vähän erilainen, mutta suhtaudutaan siihen Uusi uusivuosi, uudet kujeet -mielentilalla. Siinä jonkinlaisia etäilotulituksia etäystävien kanssa katsellessa onkin enemmän aikaa keskittyä kaikkeen mukavaan ja jännittävään, kuten siihen, että testailee erilaisia kaksiosaisia viinidrinkkejä.

Kokosimme niitä tähän juttuun 5, ja jos kovin seikkailumieltä alkoi kihelmöidä, pane toki improvisoiden. Hyvä lähtökohta on korostaa viinin omia aromeja, mutta lopulta rajana on vain lasin vetoisuus.

1. Ruusutonikki, eli rosee + tonic

Rosee on hot ja pop ja saattaa tuottaa pettymyksen, koska siinä sitä on ja odottaa jotain bebeleivoksenomaista ja sitten saakin ihan tavallista viiniä. Höh, mutta tätä se kai sitten on, aikuisena oleminen.

Keksittiin kuitenkin, miten roseesta saa vähän enemmän kivaa ja vähän vähemmän viiniä, ja se toimii näin: lataa lasiin jäitä, kaada päälle roseeta ja lopuksi perään tonicia. Manipuloi suhteet makusi mukaan ja laita nyt päälle vaikka mansikka. Itsesi tai juoman.

Viinisuositus: Passi Reali Rosato Organic on kaunis mutta hyvä. Kuiva ja keskihapokas luotto-rosee. 11.98 € / 0.75 l.

Passi Reali Rosato Organic

2. Muka-sangria, eli punaviini + sprite

Kuka niitä hedelmiä jaksaa viipaloida, et sinä ainakaan! Ja silti sitä sangriaa pitää joskus saada, esimerkiksi sangria-sunnuntaina, jonka lanseerasimme juuri nyt tässä virkkeessä.

Oman muka-sangriasi teet kaatamalla lasin puoliksi täyteen spriteä tai vastaavaa ja loput puolet punaviiniä, lieneekö se sitten puoliksi tyhjää vai puoliksi täyttä.

Viinisuositus: Kun tehdään, tehdään kunnolla. Vapauta tarjouksesta 2 x 1,5 l pulloa Spritea ja keskitäyteläinen, pehmeän hedelmäinen Ruby Zin -hanapakkaus. On sitten helpompi mitata ja naapurinkin voi pyytää mukilliselle. Yhdelle. 34.90 € / 3.0 l.

Ruby Zin

3. Valkovesi, eli valkoviini + kivennäisvesi

Vähän lähdettiin kikkailemaan nimeämisasioissa, mutta kyllä se niin on että ei vesi viiniä pahenna, ja se on vissy. Ahtaa lasi täyteen jäitä (kutsutaan muuten ahtojääksi) ja kaada päälle 2 osaa kylmää valkkaria ja 1 osa valitsemaasi kivennäisvettä.

Todellinen Drinkkimestari viimeistelee työnsarkansa hulauksella limemehua.

Viinisuositus: Laadukas, kuiva ja pirteä Llai Llai Pinot Grigio on aina valmis juotavaksi, joten viininmieliselle täydellinen match. Että llai llai vaan! 9.98 € / 0.75 l.

Llai Llai Pinot Grigio

4. Kalimotxo, eli punaviini + kokis

Tiedätkö, kun kelvottomasta viinistä pitäisi saada juomakelpoista? Tiesivät myös Espanjassa 1920-luvulla, viiniä vain oli tuhansia litroja ja käynnissä festivaalit. Päättelivät sitten, että kokiksen siirappisuus varmaan peittäisi viinin mausta kaiken epäilyttävän, ja oikeassa olivat. Ratkaisu nimettiin rumana pidetyn Kalimero-nimisen miehen mukaan ja ihan alleviivaamaan lisättiin perään vielä baskiksi rumaa tarkoittava sana motxo.

Oman Kalimotxosi teet sekoittamalla yhden osan punaviiniä ja yhden osan kokista ja olemalla hetken nuori, vapaa ja Espanjassa.

Viinisuositus: Mehukkaan muheva, neljän tähden Renwood Clarion on harmoninen ja kuin tätä varten tehty. 14.98 € / 0.75 l.

Renwood Clarion

5. Viideri, eli valkoviini + (omena)siideri

Tässä alkaa muodostua jo kaava, ja se taitaa olla sellainen, että viinin sekaan voi laittaa ihan mitä tykkää. Ei tule viinipoliisi oven taakse tai masterofwinet säksättämään olohuoneeseen, eikä taivaspaikkaakaan peruta. Niin tee nyt itsellesi palvelus ja laita sitä siideriä sinne valkkariin.

Siinä hulluuden huumassa voit myös tehdä sellaisen uudenvuodenlupauksen, että 2021 et kertaakaan epäröi laittaa kokista kaikkein tyyreimpäänkään natuviiniin, jos vaan yhtään tekee mieli.

Ja että se pätee kaikkeen elämässä.

Viinisuositus: Runsas ja paahteinen Merf Chardonnay. Ihan koska voit. Ja koska jos elämä tarjoaa paahteista chardonnayta, sille ei sanota vastaan, ja laitetaan sekaan sidukkaa, koska vuonna 2021 meitä ei pidättele mikään. 19.91 € / 0.75 l.

Merf Chardonnay

Liity Paras Viini -yhteisöön!

Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
Tags:
parasviini

Kiinnostaako viini ja asiat viinin vierestä?

Olemme parasta, mitä sinulle voi tapahtua.
Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
parasviini

Liity joukkoon

parasviini