LOADING

Type to search

Uruguayssa on maailman parhaaksi valittu viinitila – se on alle 10-vuotias, maksoi miljoonia ja sillä on oma golfkenttä

Oletko koskaan haaveillut omasta viinitilasta?

Sellaisesta pittoreskista ja vaatimattomasta, jossa paahtavan auringon laskiessa kukkuloiden taakse sinä hulmuavassa kokovalkoisessa asussasi paljain jaloin kävelet sorjien köynnöstesi lomassa huulillasi vieno hymy, elämän piskuisista ihmeistä kiitollinen.

No Alejandro Bulgheroni ei.

Öljymagnaatti ja ei toki miljonääri vaan miljardööri Bulgheroni totesi, että koruton Uruguay Atlantin kupeessa olisi vallan passeli paikka sadan miljoonan dollarin projektille, jossa on luonnollisesti oma luksushotellikompleksinsa ja tietysti mahdollisuus kuumailmapallolentelyyn tilan yllä.

Sittemmin Bodega Garzón on nimetty maailman parhaaksi uuden maailman viinitilaksi. Tosiaan koko maailman. Että jotain neljässä vuodessa ehtii tehdä oikein kun osaa (ja on sadan miljoonan budjetti).

Ei mutta ihan tosissaan

Hetken tuossa kuulostimme jo katkeralta, mutta vaikkei maailman parhaaksi valituista viinitilan ravintoloista (tietysti) ja privaattiterasseista niin perustaisikaan, tehdään Bodega Garzónilla helkkarin hyvää viiniä.

Garzónin maaperä on peruskalliota, satoja miljoonia vuosia vanhaa, ja se kantaa mielettömät rypäleet. Roolinsa menestyksessä on myös Atlantin valtamerellä, joka vain 18 kilometrin päästä hellii köynnöksiä raikkaalla merituulellaan. Ei se tuosta todella paljon paremmaksi muutu.

Viininteko itse

Viininteko itse, toden totta. Markkoja on palanut ja tuloksena siitä on Uruguayssa nyt yksi maailman ympäristöystävällisistä viinivalmistamoista, joka saa energiansa muun muassa tuulesta ja valosta, ja löytyvät LEED-sertifikaatit ja muut.

Käymiset käydään viimeisimpien innovaatioiden mukaisissa terässäiliöissä, epoksittomissa betonitankeissa ja kävynmallisissa tammisammioissa. Että ovat sitten viinin karaktäärit kohdillaan.

Pieni lukijalahja

Lienemme mehustelleet tarpeeksi ja loppukaneettina todettakoon, että ne täällä maalaa kel on pensseli. Ja sitten vielä pieni lukijalahja kiitokseksi siitä, että suot aikaasi säyseälle viinimediallemme:

TARJOAMME JOKAISELLE LUKIJALLEMME MAHDOLLISUUDEN MATKATA URUGUAYYN, BODEGA GARZONIN VIINITILALLE!

Näillä internetjulkaisun budjeteilla emme toki ketään ole sinne lennättämässä, mutta ota tästä kolme viinisuositusta ja kipsuta lähimpään Alkoon ostamaan ihan oma makumatkasi maailman hienoimmalle viinitilalle! Olkaa hyvä!

Liity Paras Viini -yhteisöön!Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
Tags:
parasviini

Kiinnostaako viini ja asiat viinin vierestä?

Olemme parasta, mitä sinulle voi tapahtua.
Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
parasviini

Liity joukkoon

parasviini