LOADING

Type to search

Vastallisuus vai vastuullisuus? Näin erotat

Vastuullisuus on kaikkien huulilla (ja laseissa), mutta oletko kuullut vastallisuudesta? Etteivät nämä kaksi menisi kiusallisesti sekaisin, keräsimme muutaman esimerkin molemmista. Todellinen ammattilainen arvaa jokaisen oikein.

 1. Jollain on mukanaan esine, joka on lähemmin tarkasteltuna kimppu oksia. Kyse on

  vastallisuudesta.

 2. Viinintuotanto muuttuu tulevaisuudessa mahdottomaksi, mikäli viininviljelyssä ei siirrytä globaalisti kestävän kehityksen tuotantotapoihin. Chileläisistä viinitiloista jopa 75 %  noudattaa kestävän kehityksen säädöksiä: viininviljelyssä se tarkoittaa sitä, että periaatteet kattavat koko tuotantoketjun aina viljelymetodeista ja torjunta-aineiden käytöstä työntekijöiden olosuhteisiin ja palkkaukseen. Oikea vastaus on:

  vastuullisuus.

   

 3. Joku kyselee erityisesti nuoren rauduskoivun oksia, ja aikoo askarrella niistä jotakin. Tähtäimessä on todennäköisesti

  vastallisuus.

   

 4. Giorgio Flessati on italialainen pitkän linjan viinimestari, jonka viinitila Vina Mayu on yksi Chilen Elquin laakson merkittävimpiä. Kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen oli selvää jo alusta pitäen. Siispä Flessati taitaa

  vastuullisuuden.

   

 5. Haluaisit olla osa suomalaista saunakulttuuria, erityisesti juhannuksena (seurueen herkimmät allergikot kuitenkin huolestuttavat). Valintasi on

  vastallisuus.

   

 6. Vina Mayu on todellinen viinitilojen pioneeri: kemiallisia torjunta-aineita ei tarvita juuri lainkaan, aluskasvillisuudesta huolehtivat lampaat ja vuohet, moderni kastelujärjestelmä ei tuhlaa vettä ja kierrätyskin on edistyksellistä. Työntekijät saavat asianmukaista palkkaa, työolot ovat turvalliset, ja maksuton terveydenhuolto ja ilmaiset kuljetukset työpaikan ja kodin välillä kuuluvat diiliin.

”Meidän tilallamme kestävä kokonaisuus muodostuu pienistä yksityiskohdista. Olemme kyenneet vähentämään polttoaineen kulutusta 80 prosentilla ja tuotamme aurinkosähköä tilan tarpeisiin. Jatkamme silti toimintamme kehittämistä. Emme esimerkiksi vielä ole täysin orgaaninen tila, mutta tavoitteenamme on saada luomusertifiointi lähivuosien aikana”, Flessati toteaa.

”Suurin haaste on kuitenkin ihmiset. Koko vastuullisuustoiminta pohjautuu ihmisten tietotaitoon, eikä hienoimmista järjestelmistäkään ole hyötyä, ellei työntekijöillä ole osaamista sen optimaaliseen hyödyntämiseen. Siksi työntekijöiden koulutus on kestävän kehityksen teoista kenties tärkein”, viljelijä päättää. Tässä tapauksessa puhutaan

vastuullisuudesta.

Saitko kaikki oikein? Sinä todellinen asiantuntija, sinä.

Vastuullisuutta voit maistaa Alkon hyllyltä kahdeksan Vina Mayun tuottaman viinin muodossa, joista viidellä on Ecocert-organisaation sosiaalisen vastuun For Life -sertifikaatti. Tämän lisäksi Mayu-viinit ovat maultaan ja laadultaan kiiteltyjä: esimerkiksi punaviinit Syrah ja Carménère ovat kansainvälisen kilpailumenestyksen lisäksi Vuoden Viinit -mitalisteja Suomessa. 

Vastallisuuden kaveriksi voit niin ikään perinteisen saunaoluen sijaan kokeilla pirteää ja hedelmäistä, kuivaa Mayu Rieslingiä. Että on sitten nautittu vastuullisesti.

Liity Paras Viini -yhteisöön!Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
Tags:
parasviini

Kiinnostaako viini ja asiat viinin vierestä?

Olemme parasta, mitä sinulle voi tapahtua.
Paras Viini on yhteisö, jossa kiistellään makuasioista, ajaudutaan tilanteisiin ja katsellaan maailmaa valkoisten ja punaisten lasien läpi.
parasviini

Liity joukkoon

parasviini