Olut on totuttu näkemään elokuvissa, tv-sarjoissa ja populaarikulttuurissa perinteisenä grillausjuomana. Aina kun Tony Soprano tai Adam Sandler grillaavat, niin kädessä on takuuvarmasti pullo tai tölkki tunnettua amerikkalaista mallasjuomaa.
Poikkeuksen oluen virkistämiin grillaajiin tekevät televisiosta tutut huippukokit, jotka vannovat menestyksekkään grillauksen perustuvan viinipohjaisiin marinadeihin. Usein he muistavat marinoida myös itseään lasillisella tai kahdella parasta puna- tai valkoviiniä onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi.
Miksi olut sitten on niin usein se ilmiselvä kurkun kostuttaja, kun on aika grillata? On aika tutkia vaihtoehtoja. Testasimme puolestasi neljää upeaa viiniä, jotka vievät grillausnautinnon aivan uusiin ulottuvuuksiin. Älä siis hätäile sen tunturipuroista nostetun tölkin kanssa vaan kokeile ensin ainakin yhtä näistä.